Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 5 mars 2012

Artwood plankbord

Ett plankbord står verkligen högt på önskelistan till vårt kök. Idag har vi ett gammalt slagbord som absolut har sin charm, men det nya bordet är tänkt att rymma 10-12 personer och det gör inte det vi har idag.

Just plankbord har jag visat upp ett antal gånger tidigare här på bloggen. Dels sådana som vår allas mysfarbror Ernst snickrar ihop, men även sådant som man kan få tag på ett enklare sätt, dvs tex Isabelle från möbelaffären Mio. Ett av mina önskemål har jag också nämnt innan och det är ju att kunna återanvända golvplanken från gamla Nystuga. Huruvida planken är av rätt träslag och om vi över huvud taget får upp dom hela återstår att se. I värsta fall får det bli att köpa nya. Traditionell handsmidd svart spik för att fästa plankorna skulle höja bordet ytterigare.

Det senaste plankbordet som jag upptäckte är Cottage från Artwood. Förutom att det är just ett plankbord så har det fantastiskt vackra kryssben.


Artwood plankbord i färgen Greywash

Konstruktionen på dessa bordsben sparar jag i bildmappen för köksinredning. För er som undrar så har jag visat bordet för min man som har konstaterat att det nog ska gå att få till något liknande. En kopia är vi absolut inte ute efter. Nej, att göra en egen variant och därmen sätta en personlig prägel på saker och ting ger det en extra touch.

Över matplatsen så har vi tänkt att ha två skira, ganska stora taklampor med vita organzaskärmar och inbyggda kristallkronor. Personligen har jag en förkärlek att blanda det robusta med det mer oskyldigt romantiska. Kombinationen av bordet ovan och de inköpta lamporna kommer nog att bli hur bra som helst :)


Miljöbild med plankbordet Cottage från Artwood

Bilden ovan blandar en hel del olika stilar. Robust plankbord, mjuk romantisk vit och rosa dukning, lite hårdare industriell takbelysning, fåtöljstolar med mjukt vitt överdrag, rottingfåtölj och inte minst... Ser ni den stora klockan på väggen? Till 99,99% har vi bestämt oss för vilken klocka det blir i nocken på ryggåstaket, dvs på väggen ovanför kyl och frys. Pb Home Martin ska få förgylla vår vardag, men precis som med så mycket annat... Klockan kommer att göras om en del för den personliga känslan. Hur? Det får ni se framöver :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar