Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 1 mars 2012

Kamin i uterummet

Den sista tiden har vi tagit "mindre inspirerande" beslut så som tex vart uttagen skall sitta i ytterväggarna. Det får man väga upp med roligare funderingar så som vilken kamin vi skulle kunna ha i uterummet.

Tanken är att man ska kunna se hela vägen från hallen, genom köket och ut till kaminen i uterummet. Kaminen i uterummet kommer att bli en enklare variant för mysfaktorns skull och skall egentligen inte bidra till husets huvudsakliga uppvärming. Sedan att den självklart kommer att alstra värme är ju en annan sak, men här måste vi vara lite försiktiga. I ett lågenergihus vill man inte ha en värmekälla som avger för mycket strålningsvärme. Speciellt inte om källan är tänkt som mysfaktorn mer än för värmefunktion. I  vardagsrummet har vi husets hjärta när det gäller värmesystemet, den vattenmantlade kakelugnen. För att fortsätta i samma stil vore det snyggt med en vit kaklad kamin även i uterummet.


Conturas två modeller 560K och 660K

För övrigt så är det just uterummet som ligger under luppen för tillfället. Från början var detta rum som ligger i direkt anslutning till köket, just tänkt att vara ett uterum med skjutdörrar. Av olika anledningar blev det inte så, men vi vill försöka hålla kvar lite av den känslan trots fasta fönster och väggar av villastandard. Kanske ordna till kalldrag utefter golvet? ;)

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Visst är den Sandra? Är dock lite rädd för att den har lite för hög effekt, men men. Vi får se framöver vad det kan bli för en kamin :)

      /Cecilia

      Radera