Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 25 april 2012

Ljussättning, del 1 - Fönsterbelysning

Igår hade vi ett möte med Hide a lite för ljussättning av Villa Nystuga. Hide a lite har ett brett sortiment av belysning som inkluderar produkter både inom- och utomhus, LED, downlights, fiber och ljus i meter samt de drivdon som krävs. Det finns otroligt mycket spännande att göra med ljus!

Villa Nystuga kommer att gå i en lantlig stil med några moderna inslag. Passar då spotlights som belysning? Ja, i vissa rum gör det sig alldeles utmärkt och i andra rum föredrar vi en mer traditionell armatur.

Fönsternischbelysning LED-Spot Dot 45

Istället för traditionell fönsterbelysning har vi valt infälld spot i nischen. LED-Spot Dot 45 har låg energiförbrukning och lång livslängd c:a 30.000 timmar. Den avger också väldigt lite värme och ingen skyddskåpa behövs. Färgtemperaturen vi har valt är varmvit (3000K) och belysningen kan även väljas som dimbar. Totalt rör det sig om 29 fönster- och dörrnischer som skall belysas.


Fönsternischbelysning

Mötet med Hide a lite var otroligt givande och vi har nu fastställt placeringen av belysningen i hela huset. I alla fall så långt det går. Om vi kommer att ändra oss på vägen? Säkert så flyttas en armatur en aning, någon kanske tas bort och en annan läggs till.

Hide a lites hemsida och framför allt i deras nya katalog finns massor av inspirationsbilder på olika belysningslösningar och -effekter. Dom har även ett supportforum via Elot som också finns på Facebook. Snabba svar utlovas och då vi har testat så kan vi inte annat än hålla med. Suverän service!

4 kommentarer:

  1. Hej Cecilia!
    Spännande med infällda spottar i fönsternischerna. Det måste ju bli jättefint när nischerna är så tjocka. Ser framemot dina egna bilder på fönsterna :-)
    /Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi tror det kommer att bli riktigt bra, men det här med belysning är en djungel! Sedan är det en hel del krux med att inte behöva göra hål på tätskiktet i taket, men den biten kommer att få ett helt eget inlägg här på bloggen ;)

      /Cecilia

      Radera
  2. Vi har med infällda spottar i fönstren men inget vi kopplat in än så jag kan inte visa hur de lyser. Vi har en egen lösning och inte den från Hide a Lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns säkert massor av lösningar i belysningsdjungeln. Nyfiken på hur er är Ika :)

      /Cecilia

      Radera