Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 8 maj 2012

Brandvarnare som kommunicerar

Inte är det något vanligt språk som vi förstår oss på, men det behövs inte heller. Huvudsaken är att de förstår varandra sins emellan. Språket som brandvarnare pratar.

KD101, Optiska brandvarnare som kommunicerar trådlöst.
"Larmar en, larmar alla"
Bild från Housegard

Igår handlade inlägget om designade brandsläckare och jag har önskat mig en till Mors dag. Om olyckan är framme går det fort. Riktigt fort. Otäcka, hemska, skrämmande tanke! Med hjälp av seriekopplade brandvarnare som alla löser ut ca 10 sekunder efter att den första enheten larmat, så ökar chansen avsevärt att hinna upptäcka rökutveckling eller brand. Upp till 24st brandvarnare kan kopplas samman i serie.

Som komplement till brandvarnarna finns bland annat brandsläckare och brandfilt. Stora villapaketet från Housegard innehåller 2st 6kg brandsläckare, 1st 2kg brandsläckare, 6st optiska brandvarnare och 1 st brandfilt. Paketet och andra produkter i Housegards sortiment finns bland annat att köpa hos Bygghemma.se
Stora villapaketet från Housegard
Bild från Housegard

Housegards hemsida finns tips på hur man brandsäkrar sitt hem, sin bil, båt, garage mm. Ofta tänker man att "det händer inte mig" och det får vi förstås hoppas att det inte gör, men om olyckan ändå skulle vara framme så är produkterna ovan en välinvesterad livförsäkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar