Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 30 juni 2012

Stomresning, dag 5

Stomresningens femte dag. Dagen med stor D. Villa Nystuga står stadigt på plats!

Som jag nämnde igår så har arbetet med att stomresa vårt hus gått över förväntan och idag var alltså dagen då vi sade "tack och adjö" till snickarna från Villa Varm. "Tack och adjö"... Ja, om sanningen ska fram så var det faktiskt väldigt vemodigt att se deras bil lämna Nystuga och veta att den inte kommer tillbaks imorgon. Samarbetet har fungerat så otroligt bra och den här veckan har varit helt fantastisk på många sätt och vis. Först och främst så har vi ju fått vårt efterlängtade hus på plats, men tätt tätt därefter kommer den sociala biten. Allt snickrande har varvats med många skratt och härlig humor. Det är sådana här gånger som man faktiskt skulle vilja stanna tiden lite för att få ta till vara på ögonblicken. När vi for förbi hotellet här i Årjäng så stod Villa Varms bil på parkeringen. Precis som den gjort varje kväll då vi passerat, men imorgon kommer den att vara borta. Ja, vemodigt är det rätta ordet...


Medan snickarna från Villa Varm tog bort syllen intill dörrar och de fönster
som går ner till golv, byggde Jan-E landgången uppe på vinden.
  


Stomresningen är klar och besiktningsdokumentet gås igenom


Sydväst och nordöst.
Skillnaden från igår är att vindskivorna kommit på plats.
  

Här står hon. Villa Nystuga - Vårt hus på landet

Tusen tack alla ni som hjälpt oss under veckan med allt från barnpassning till snickeri- och vägarbete. Ni är guld värda!

2 kommentarer:

  1. Antar att ni nu har en blandad känsla av lycka och vemod. Snickarna var ju för härliga ( det lilla jag träffade dem )

    Ett stort grattis till huset.

    Alva kom här och såg bilderna på huset.
    -de har inte tak.
    - nuu ä det tak mamma se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha, ha. Gosiga tjejen :)

      Tack för gratulationerna! Det är fler som sagt just grattis och det kändes lite konstigt när den första sade det, men vi har ju blivit med hus och ett grattis känns väldigt bra. Vi är nöjda, stolta, rörda, medtagna, ja MASSOR på en gång :))

      /Cecilia

      Radera