Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 25 juni 2012

Villa Nystuga har anlänt

Nu är hon här! Villa Nystuga har anlänt till Värmland :)

Strax före klockan 17.30 rullade lastbilarna fram till vägen som går ner till Nystuga. Först en kranbil med släp och därefter en lastbil med släp. Båda fullastade med delar till vårt hus. Strax därefter anlände även en skåpbil med de två snickarna från Villa Varm. Så efterlängtade!

Kranbil med släp och lastbil med släp står vackert uppradade

De sista dagarna har vi varit lite oroliga för allt regnande och visst var oron befogad. Både vägen ner och planen framför huset var rejält mjuka. Dock stötte vi på patrull innan dess. Infarten till vår nygjorda väg var för snäv så där tog sig inte kranbil med släp ner. Efter en del trixande så tog i alla fall lastbil med släp sig ner, men det krävdes en grävmaskin som breddade vägen i första kurvan.

Lastbil och släp har trixat sig ner på vägen medan kranbilen har fått kopplat
loss sitt släp. I nästa kurva breddades vägen för att få ned det släpet imorgon.

Väl nere så var nästa projekt att vända ekipaget. Ja, hade det inte kommit ca 50mm regn de två senaste dygnen så hade det inte varit några problem, men nu. Nu var bärigheten i marken borta så när bil och släp lade in backen så blev det stopp. "Överhettad koppling" säger väl en hel del om hur trögt allt gick. Släpet borrade ner sig och skjöt markduken framför sig. Den stenhåra leran blev såphal av alla vattenmängder så duken gled väldigt lätt. Det gjorde även bakhjulen på släpet. Inte en tillstymmelse till att snurra, de bara gled. Precis som framhjulen på bilen när släpet tryckte på. En traktor till hjälp och tillslut så kunde släpet dras lite i sidled.
Traktorn blev vääääääldigt liten i jämförelse och hade inte mycket att sätta
emot när släpet inte ville dit traktorn ville.

Imorgon ska spån- och gipsskivor lastas av för att lätta lite på trycket på släpets bakhjul. Uppe vid infarten till Nystuga så har ytterligare ett lass med grus lastats av ikväll och i första kurvan ett halv lass inför transport av det sista släpet som nu står uppe vid landsvägen och resterande halva lasset på planen framför huset. Fortsättning följer alltså ;)

Bilar och släp har parkerat för kvällen

Jag vill passa på att ge all heder åt chaufförerna. Enligt dom var det här högst normalt i samband med husleveranser. Endast några få gånger om året kom de fram till en byggplats där allt flöt på och det fanns bred och hållbar väg med möjlighet att vända. Vi var alltså ingen undantag, men det kändes ändå som om vi svek dom. Visst, vi kan inte styra över vädergudarna och att de vräkt ner regn på oss de senaste dygnen, men ändå. Det känns som om vi lurat dom lite när vi sagt att "Jo, men det är väg ända ner och gott om plats att vända på". Hade bara vädret varit ett annat så...

Förutom chaufförerna så lyfter vi än en gång på hatten åt Eje och Hans. Utan minsta fördröjning och tvivel så finns dom på plats för att hjälpa till och ordna fram grävmaskin respektive väggrus. Vad hade vi gjort utan er?

Vädergudarna verkar ha tänkt om de närmsta dagarna och bjuder på sol och runt 20 grader. Någon enstaka regndroppe kan falla, men inte i närheten av vad vi fått erfara de senaste dagarna. En sådan dos kommer först till helgen. Japp, då verkar det bli ordentligt med regn igen. Fortsättning följer alltså även på den här fronten.

Hur går det då för vår pool? Jo, vi har fått lyfta lite på syllen för att släppa ut vattnet och nu ikväll innan vi for hem så hade vi lyckats fått ut det mesta av vattnet. Vill chaufförerna bada hänvisas de alltså vänligt, men bestämt till sjön :)

Imorgon börjar monteringen av Villa Nystuga. Klockan 07.00 står vi beredda att ta emot order från snickare och lastbilschaufförer. Det här ska bli roligt. Riktigt riktigt roligt!!!

2 kommentarer:

  1. Förstår att du tycker det är roligt.... vet hur det kändes i början!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, även om det inte var allt för kul då en av lastbilarna inte tog sig ner och en andra körde fast. Men, men. Man råder inte över vädret...

      I övrigt är det som du säger. Riktigt kul!!!

      /Cecilia

      Radera