Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 9 april 2014

Många småprojekt igång

Japp, precis så är det. Förutom de stora projekten som farstukvisten till tvättstugan, fasadmålningen, altangolvet på södra sidan, trädgården mm mm så har vi ett antal mindre projekt igång samtidigt. Även om de jämfört med de nämnda större projekten är väldigt små, så tar de otroligt mycket tid i anspråk. Just nu så är det medicinskåp, lådor, stora tavelramar, små tavelramar samt skrivtavla och tavelstege (de två sistnämnda vet inte Jan-E om ännu) på gång. Efter att vi flyttade in för 1 1/2 år sedan så har vi fokuserat mycket på utsidan av huset. Man blir som mätt tillslut och så kändes det efter att vi byggt klart. Vi behövde göra något annat än spika lister och foga kakel (japp, just fogningen står fortfarande på att-göra-listan), men nu så har lusten kommit till att fixa lite inomhus igen.

Ramar tillverkas av gamla fasadbrädor och medicinskåpet
till höger av MDF och gamla ströläkt. 

Vi försöker att återbruka så mycket som möjligt från gamla Nystuga. De flesta ramarna görs av ströläkt som klyvs och sedan spårfräses med överhandsfräsen, men vi har även gjort några större ramar av fasadbrädor från ladugården. Vissa saker gör vi av MDF och andra genom att mixa både gammalt och nytt. Medicinskåpet som ni ser en skymt av ovan är gjort av just MDF och ströläkt. Delarna av MDF är tänkt att målas i vitt och sedan sandpappras för ett slitet utseende medan ströläkten i luckans spegel ska behållas som de är och förses med ett rött kors.

En av ströläktsramarna som är färdiga.

Som värmlänning så har kanal 9 gått varm nu ikväll när FBK mött Växjö. Men, varför inte förena nytta med nöje? Jo, självklart har vi samtidigt som vi hejat fram vårt hockeylag, spacklat medicinskåpet så nu står delarna och torkar i väntan på att få slipas och målas. Imorgon blir det att ta fram målarburk och pensel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar