Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 29 juni 2014

Stolpboden på plats

I fredags var det dags. Dags för den stora stolpbodsflyttardagen!

Som ni kunde läsa för några dagar sedan så har vi förberett plintarna där stolpboden ska stå. Vi valde telefonstolpar som plintar, dels för att det skulle gå åt otroligt mycket betong om vi skulle gjuta och dels om vi skulle behöva justera plintarna något. Så här med facit i hand så var det tur att vi inte gjöt plintar. Hjullastarens stora gaffel tog nämligen i när boden skulle sänkas ner och vi fick fram med motorsågen och kapa till en av plintarna. Det momentet hade varit liiiite svårare om plinten varit av betong.




Boden flyttades från en gård 6 km bort och därifrån backade hela ekipaget hem till Nystuga. Ja, att köra framlänges var som ingen idé då boden minst sagt tog upp hela synfältet. Det var en mäktig syn att se när de sakta sakta gled fram på vägen!



Vi är otroligt nöjda med vår nya stolpbod som ska få agera hönshus framöver. Innan det blir verklighet så har vi massor att fixa med. Inte minst så ska delar av boden isoleras och självklart så ska boden få samma färger som ladugården, röd med svarta knutar. Vi har all anledning att återkomma till projekt hönshus!

2 kommentarer:

  1. Min Discovery channel-kunskap, har jag lärt mig att det är viktigt att huset alltid är lodrätt när man flyttar ett hus, för att hus är bara byggda för lodrät belastning och kan rasa ihop för minsta lilla lutning eller horizontal acceleration-kraft.

    Men jag ser att det gick bra ändå! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror Discovery har helt rätt, men det är skillnad på hus och hus. Vi satte krysstag på alla sidor på såväl under- som övervåning för att boden skulle hålla ihop under transport. Gick hur bra som helst :)
      /Cecilia

      Radera