Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 26 april 2012

Ljussättning, del 2 - Stjärnhimmel

Redan från första början skissade jag på ett uterum med en stjärnhimmel. Känslan av att sitta under stjärnorna även när det är på tok för kallt på utsidan. Ihopkurad under en filt. Drömmen finns fortfarande kvar och jag håller tummarna för att den blir verklighet innan årets slut.

Stjärnhimmel med fiberoptik var på tapeten när vi byggde om vårt badrum i det huset vi bor i idag, men då var kostnaden tyvärr skyhög. Idag har tekniken gått framåt och priset sjunkit till en rimlig nivå.

Härlig stjärnhimmel i ryggåstak
Bild från Saras Hus, Styleroom

I uterummet (som egentligen inte är ett uterum längre) så har vi fönster från golv till tak samt i gavelspetsen. För att förstärka känslan av att komma riktigt nära naturen så skulle en stjärnhimmel vara pricken över i. Vid vårt möte med Hide a lite så gick vi igenom bland annat fiberoptik och även dom tyckte att det skulle passa bra i uterummet. Förutom fiberoptiken så kommer det vara fönsternischbelysning som jag visade er tidigare och några vanliga spotlights utefter kanterna. Faktiskt mycket likt bilden ovan. Anledningen till att taket skiftar i grönt är att stjärnhimlen belyser en inomhuspool. Riktigt fräckt! Kika in i albumet som Sandras Hus har på Styleroom så får ni se hur dom byggde sitt poolhus :)

Stjärnhimmelpaket från Hide a lite, 76 ljuspunkter
Bild från Elot

Hur många ljuspunkter som behövs har vi inte kommit fram till än, men ett standardpaket från Hide a lite innehåller 76 punkter och det kommer säkerligen att gå åt. När vi frågade om hur man monterade fiber i ett innertak fick vi tipset att förborra alla hål och trä i slangarna och därefter hissa upp takskivorna. Hmmm.... Vi lär behöva gå upp i tid den dagen stjärnhimmeln skall monteras ;)

Stjärnhimmel i uterummet

4 kommentarer:

  1. Hej Cecilia!
    Tack för ditt inlägg i vår gästbok där du skrev om ett lånat foto med äppelblom.Det var ju snällt av dig att tala om det. Jag har ju copyright på mina bilder och säljer vanligtvis dem till företag. Privatpersoner kan få låna om man skriver vem som tagit bilden.
    I övrigt så är er blogg jättefin och jag önskar er all lycka med ert bygge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan Marie-Anne.
      Kul att du kikade in och tack för lyckönskningarna :)
      Du hittar mitt inlägg med din bild här
      http://villanystuga.blogspot.se/2012/02/blommande-appeltrad.html

      /Cecilia

      Radera
  2. Väääldigt fin stjärnhimmel!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller hur Emma?! Vi hoppas på att kunna göra något liknande :)

      /Cecilia

      Radera