Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 1 april 2016

Lilla Simba kastrerad


Ok, om jag tyckte att snön var ett dåligt aprilskämt så tror jag nog att vår lilla getbock Simba tyckte att dagens besök hos veterinären var snäppet värre.

På nyårsdagen födde vår äldsta get Anna sina två killingar, Simba och Rapunzel. Tidigt bestämde vi oss för att vi ville behålla båda killingarna och då var kastrering av bockkillingen det enda alternativet. Dels för att vi inte vill ha några killingar mellan mor/son, syster/bror, men även också för att vi redan har bocken Christoffer som vi gärna avlar vidare på. Idag var tiden inne och sin treåmånadersdag firade Simba alltså med ett besök till veterinären där han kastrerades.


Ingreppet gick hur bra som helst och vi passade även på att märka Simba i öronen. Som med all sövning så innebär proceduren alltid en risk. Efter att vi kom hem var det noga med att lägga Simba på magen med benen under sig och att han även skulle ha stöd på sidorna. Piggna till skulle han göra som senast imorgon. Som senast. Ja, det kan man nog säga. När vi kom tillbaks till ladugården vägrade Simba att lägga sig ner. Istället stretade han emot och hoppade upp på kanten av killingboxen, ivrigt bräkandes till de andra i flocken. Efter ett par timmar släppte vi ihop djuren och Simba agerade som inget hade hänt. Innerst inne tror jag nog att han är lite sur på oss för att vi berövat honom på manligheten samt att vi gjort hål i öronen på honom, men det är inget som lite nytt hö inte råder bot på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar