Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 3 juni 2014

Energiförbrukning - Maj 2014

Ytterligare en månad har passerat. En månad med massor av härligt solsken och med det en hel hög byggprojekt!

Vad kunde vi då vänta oss för elförbrukning för maj månad? Jo, med tanke på att vi har haft en del byggprojekt så som farstukvist och pergola igång så borde den ligga aningen högre än samma månad ifjol då vi inte höll på med något byggprojekt alls. Den stora kap- och geringssågen är nämligen en riktig energibov när man jagar enstaka kWh och därtill kommer ytterligare eldrivna verktyg så som sticksåg och cirkelsåg, även om de sistnämnda inte är i närheten av den förstnämnda. Sedan har vi även fasadbelysning på såväl hus som ladugård. 3x11 W på ladugården och 8x8 W på huset som lyser under dygnets mörka timmar. De fanns inte på plats ifjol. Nämna förbrukare är inga stora poster, men många bäckar små...

Förbrukning för Villa Nystuga, pumphus och ladugård det senaste året

Elförbrukningen sjunker, månad för månad, precis som sig bör. Vi använder mindre belysning, torkar tvätten utomhus, men framför allt så krävs ingen uppvärmning av pumphus och förråd i ladugården.

Jämförelse mellan mars-maj för åren 2011-2014

Visst blev det så att elförbrukningen för maj 2014 ökade jämfört med maj 2013. Inga konstigheter alls. I siffror blev skillnaden +72 kWh. Den nya preliminära årsförbrukningen ligger nu på 7159 kWh (+481 kWh). Fortfarande håller vi vår elförbrukning under förbrukningen för en lägenhet och då är hela huset på 215 kvm, pumphus och ladugård inräknat!

Sist, men inte minst. Jag måste ju nämna något om tankarna kring loggning. Jo, de fortskrider och har nu formulerats ner på papper. Ett steg i taget!

Här kan ni läsa tidigare inlägg om Villa Nystugas energiförbrukning:
Energiförbrukning - Augusti 2013
Energiförbrukning - September 2013
Energiförbrukning - Oktober 2013
Energiförbrukning - November 2013
Energiförbrukning - December 2013
Energiförbrukning - Januari 2014
Energiförbrukning - Februari 2014
Energiförbrukning - Mars 2014
Energiförbrukning - April 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar